четвртак, 18. октобар 2012.

"Naopake" krofne






Jako potsećaju na princes krofne, ali ih je milion puta lakše napraviti, toliko da ih je moja ćerka danas pravila :) Bitno ih je samo dovoljno dugo peći na odgovarajućoj temperaturi, i mislim da ne mogu da ne uspeju.

Potrebno vam je:
  1. 2 jaja,
  2. 1 šolja (2 dl) brašna,
  3. 1 šolja mleka,
  4. 1 kašičica šećera i
  5. 1/4 kašičice soli.
Umešajte brašno i jaja, dodajte mleko, šećer i so i rasporedite u 12 kalupa za mafine (ukoliko koristite metalne, podmažite ih). Biće tek toliko da prekrije dno, ali toliko i treba, jer će jako narasti. Peći 30 minuta na 180°C.
Sada sledi "naopak" deo :) Okrenite krofne naopačke, jer se tu nalazi rupa u koju mogu stati raznorazni filovi. Mogu se jesti slane-premazane pavlakom ili maslacem, sa sirom, šunkom, kobasicama, prelivene kečapom ili majonezom... ili slatke- sa pekmezom, eurokremom, sa kolutima banane prelivene čokoladnim prelivom...

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...