субота, 22. октобар 2011.

Slatke, šarene slamčice



U prodavnicama se prodaju štapići ili kesice punjene šarenim šećerom, i moj sin ih stalno traži da mu kupim. Odlučila sam da napravimo ukusniju i bar malo zdraviju varijantu.
Uzeli smo:
  • Dekstrozu (ima da se kupi u prodavnicama zdrave hrane ili u bolje opremljenim prodavnicama; može se koristiti i fruktoza, obe su bolje od glukoze, mada se i ona može koristiti)
  • arome zakolače,
  • slamčice.



 Uzeli smo tri posudice (toliko smo vrsta aroma imali, naravno može i više ili manje) i stavili po 1,5 kašiku dekstroze. Dodavali smo po nekoliko kapi arome i dobro mešali, dok šećer nije postao dovoljno aromatičan.







Punili smo slamčice kašikicom (nije nam baš išlo papirnim levkom) tako što smo zavrnuli donju stranu slamke, i naizmenično sipali sva tri ukusa, pa dobro zavrnuli gornju stranu slamke.

Konzuimacija se vrši tako što se odvrne jedan kraj slamčice i sadržaj istresa direktno u usta :) Moj sin i tri njegova drugara bila su oduševljena!

Mogu se i koristiti tako što se sadržaj istrese u toplo mleko i napravi "Benko", sećate se njega, piće mog detinstva :))

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...